Penne z zielonym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Dodać do cebuli. Smażyć ok 10 minut. Cukinię umyć, wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku. Dodać do mięsa.
2.Dodać pół łyżeczki curry i doprawić do smaku. Podsmażyć aż cukinia zmięknie. Podlać 1/2 szklanki wody. Poddusić 10 minut. Zdjąć patelnię z ognia, wlać jogurt, dokładnie wymieszać. Podawać z makaronem. Smacznego :)
Porady
Jogurt można zastąpić śmietaną i podsmażyć kilka minut po jej dodaniu, Sos będzie wtedy bardziej aksamitny.
Komentarze