Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię sałatki z tortellini. Świetnie nadają się do lunch boxa i wzięca do pracy czy na wycieczkę. Dziś proponuję mięsne tortellini w towarzystwie pesto i świeżego szpinaku.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -250 g tortellini z mięsem (opakowanie)
    -2 garści świeżego szpinaku
    -8-10 pomidorków kokrajlowych
    -100 g kukurydzy z puszki
    -100 g czarnych oliwek
    -50 g tartego żółtego sera
    -2 łyżki zielonego pesto

Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować tortellini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
    Pomidorki przekroić na pół, oliwki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy