PIANKA GRAŻYNKI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

NA POMYSŁ ZROBIENIA PIANKI PODSUNĘŁA MI ZNAJOMA Z FACEBOOK GRAŻYNKA.,tO JEJ DZIEŁO A JA TROSZKĘ ZMODYFIKOWAŁAM I WYSZŁO INNE.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2/3SZKL.MĄKI
    2ŁYŻKI CUKRU
    1 PŁASKA ŁYŻKA KAKAO I KAWY SYPANEJ
    1/4SZKL.OLEJU
    1/4SZKL WODY(w orginale gazowana)
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU

    PIANKA:
    1 CYTRYNOWA GALARETKA CYTRYNOWA(W ORGINALE GALARETKA O SMAKU OWOCÓW LEŚNYCH)
    ŚNIEŻKA
    JA DODAŁAM JESZCZE 5 DAG.KOKOSÓW I 1 ŚMIETANFIX

Pianka grażynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dana181 1. OLEJ WYMIESZAĆ Z WODA I UBIJAJĄC DODAĆ CUKIER ,,MĄKĘ Z PROSZKIEM,KAKAO I KAWĘ CIASTO ROZETRZEĆ PO FORMIE CIUT MNIEJSZE OD TORTOWNICY DAJĄC Z 0.5CM.PRZESTRZENI TAK ABY POTEM PIANKA MOGŁA OPŁYNĄĆ CIASTO..UPIEC W MAŁEJ TORTOWNICY LUB JAK W ORGINALE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM.WYSTUDZIĆ.
  • 2. GALARETKĘ ROZPUŚCIĆ JAK W PRZEPISIE (W ORGINALE W SZKLANCE WRZĄTKU) I STUDZIĆ MIESZAJĄC.GDY ZACZNIE STYGNĄĆ UBIĆ ŚNIEŻKĘ JAK W PRZEPISIE DODAJĄC ŚMIETANFIX I WIÓRKI KOKOSOWE.DODAĆ DO TĘŻEJĄCEJ GALARETKI,MOCNO ZMIKSOWAĆ,ZALAĆ CIASTO.WSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI ALE UWAŻAM ŻEBY JEDNAK DŁUŻEJ POTRZYMAĆ BO ŁATWIEJ SIĘ KROI ZWŁASZCZA NA DRUGI DZIEŃ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy