Pianka kokosowa z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Będzie świetnie smakować także z ulubionymi drobnymi. Dobrą alternatywą jest dodanie poziomek lub malin.

  • 25 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
    3 łyżeczki żelatyny
    Kilka łyżek zmielonych wiórków kokosowych
    Kilka łyżek likieru kokosowego
    Kilka kropel aromatu waniliowego
    Galaretka truskawkowa
    Szklanka drobno pokrojonych truskawek

Pianka kokosowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Gdy zacznie tężeć wylej ją na dno silikonowych foremek na mufinki tak aby zakryły 1/3 ich wysokości . Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubij, wsyp wiórki, likier, aromat waniliowy oraz tężejącą żelatynę. Na końcu dołóż truskawki i wymieszaj łyżką. Masę wyłóż do mufinek. Schłodź w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy