Pianka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładać biszkopty.
2.2 galaretki malinowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia.
3.Śnieżkę ubić na sztywno z 420 ml mleka (zazwyczaj na opakowaniu jest napisane by dać 250 ml mleka, ja zawsze daję mniej, stąd te 420 ml). Do ubitej śnieżki dodać powoli lekko tężejące galaretki, cały czas miksując. Masę wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie na wierzchu pianki poukładać maliny i zalać tężejącą galaretką malinową. Wstawić ponownie do lodówki do ponownego stężenia (na co najmniej 2-3 godziny).
Porady
Smak pianki możemy dowolnie modyfikować w zależności jakiej galaretki użyjemy. Do smaku galaretki dopasujcie tez odpowiednie owoce.
Komentarze