Piankowy sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwie galaretki rozpuść w 2 szklankach gorącej wody, odstaw do wystygnięcia - sprawdzaj co kilka minut, czy nie zaczyna mocno tężeć.
Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.
Kiedy galaretka zacznie tężeć, ubij ją mikserem na puchatą piankę. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
Połowę masy wlej do tortownicy, rozłóż na niej kawałki brzoskwiń, zalej pozostałą masą. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Trzecią galaretkę rozpuść w 1 i 1/2 szklanki wody, odstaw do wystygnięcia.
Na stężały sernik wylej galaretkę i wstaw ponownie do lodówki do stężenia.
Porady
Zmieniaj owoce i smaki galaretki. Za każdym razem będzie inny.
Komentarze