Piankowy sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki i pyszny. Sernik jest leciutki, piankowy i bardzo wilgotny.
Możecie sobie zmieniać owoce i dzięki temu będzie za każdym razem inny.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 galaretki o smaku cytrynowym
    500 g serka homogenizowanego waniliowego
    1 puszka - 800 g brzoskwiń

Piankowy sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie galaretki rozpuść w 2 szklankach gorącej wody, odstaw do wystygnięcia - sprawdzaj co kilka minut, czy nie zaczyna mocno tężeć.
    Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.
    Kiedy galaretka zacznie tężeć, ubij ją mikserem na puchatą piankę. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
    Połowę masy wlej do tortownicy, rozłóż na niej kawałki brzoskwiń, zalej pozostałą masą. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
    Trzecią galaretkę rozpuść w 1 i 1/2 szklanki wody, odstaw do wystygnięcia.
    Na stężały sernik wylej galaretkę i wstaw ponownie do lodówki do stężenia.

Porady

Zmieniaj owoce i smaki galaretki. Za każdym razem będzie inny.

Komentarze

Podobne przepisy