Pieczarki a'la krokiet

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis wymyśliłam sama na osiemnaste urodziny mojej córki.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    200 g mięsa mielonego ( wieprzowo-wołowego)
    pęczek świeżej pietruszki
    250 g żółtego sera
    2 płaty papryki konserwowej
    sól
    pieprz
    magii
    3 jajka
    bułka tarta

Pieczarki a'la krokiet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek wyciąć nóżki i wydrążyć środek.
  • 2. Natkę pietruszki posiekać, ser żółty zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Odcięte nóżki i środek z pieczarek zetrzeć na tarce, dodać wcześniej pokrojone składniki i mięso. Doprawić. Wszystko razem wymieszać.
  • 4. Nadziać pieczarki farszem, obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu do zarumienienia.

Porady

Pieczarki najlepiej smakują podane z ketchupem lub różnymi dipami. Życzę smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy