Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowa i łatwa przystawka na wszelkiego rodzaju przyjęcia.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 pieczarek, serek kanapkowy smakowy np. czosnkowy z ziolami, jajko, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki płuczemu, obieramy ze skórki. Korzonki odcinamy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Podsmażamy z dodatkiem soli. Kapelusze panierujemu w jajku (które przyprawiamy solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażymy na głębokum tłuszczu do delikatnego zrumienienia. Odkładamy na sitko do przestudzenia. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy przesmażone korzonki i przyprawiamy do smaku wg gustu. Za pomocą rękawa szprycujemy kapelusze. Gotowe :)

Porady

Możemy użyć serka o dowolnym smaku. Do farszu możemy dodac ugotowane jajko, paprykę drobniutko pokrojoną lub koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy