Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszna przekąska na imprezę jako przystawka

Składniki:

  • - 6 dużych pieczarek
    - 3 plastry szynkowej kiełbasy
    - 2 jajka
    - przyprawa ulubiona
    - 1 łyżeczka masła
    - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce
    - bułka tarta
    - olej do smażenia

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Z pieczarek odciąć trzonki
    - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę
    - Kapelusze posypać przyprawą Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone trzonki i kiełbasę przyprawić
    - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser
  • 2. - Powstałym farszem faszerować kapelusze pieczarek
    - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć na głębokim oleju

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy