Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska na wszelkie imprezy rodzinne i spotkania w gronie przyjaciół.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
    2 duże, czerwone cebule
    1 ząbek czosnku
    pęczek pietruszki
    1 jajo od szczęśliwej kurki
    sól, pieprz, majeranek
    ziołowa bułka tarta
    oliwa + masło

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Pieczarki czyścimy i odcinamy nóżki. Kroimy je w kostkę i dokładamy do smażącej się cebulki. Gotowe przekładamy do miseczki, wyciskamy ząbek czosnku, dokładamy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy i mieszamy z jajem. Gotową masą faszerujemy pieczarki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie z masłem, aż się zarumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy