PIECZARKI FASZEROWANE

0 (0 ocen)

  • 40 min

sUPER PRZEKĄSKA ZACHWYCI TWOICH GOŚCI

  • 40 min

Składniki:

  • 15 sztuk dużych pieczarek
    1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka
    15 dag żóltego sera w kawałku
    sól,pieprz
    szczypiorek

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną się przyrumieniać wrzucamy mięso. Mieszamy, dorzucamy starkowany żółty ser, odkładamy połowę do posypania potem na wierzch.Zabieramy farsz z patelni, wkładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie posypujemy resztą żółtego sera, zapiekamy do jego rozpuszczenia . Gotowe posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Komentarze

Podobne przepisy