Pieczarki faszerowane anchois i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Bardzo lubię faszerowane warzywa, te z pewnością podbiją każde podniebienie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ok 10 - 15 dużych pieczarek
    Słoiczek filetów anchois
    1 laska zwyczajnej kiełbasy
    3 jajka
    100g żółtego sera
    4 łyżki kukurydzy z zalewy
    Czerwona cebula
    Szczypiorek
    Natka pietruszki
    Bułka tarta
    2 łyżki masła

Pieczarki faszerowane anchois i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, nóżki oczyścić, zetrzeć na tarce. Przesmażyć na maśle. Kiełbasę obrać ze skórki, drobno pokroić wraz z cebulą i przesmażyć. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na drobnych oczkach razem z serem żółtym. Szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać. Anchois i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko razem połączyć, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gdyby farsz był bardzo rzadki dodać bułkę tartą. Farsz nałożyć do pieczarek. Grillować pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy