Pieczarki faszerowane fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

DObre na obiad albo jako przystawka

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Pieczarki,pól cebuli białej ,pół czerwonej,ser feta,pietruszka zielona,ząbek czosnku,sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,
    Do panierki-jajko,mąka,bułka tarta\
    Olej do smażenia

Pieczarki faszerowane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek wykrawamy delikatnie środek aby ich nie złamać.Cebulę drobno pokroić i podsmażyć dodać drobno pokrojony środek z pieczarek ( bez ogonków) dodać przeciśniety czosnek ,doprawić do smaku i smażyć aż pieczarki odparują nadmiar wody.Do gotowego farszu dodajemy fete i pietruszkę doprawiamy do smaku(soli nie za dużo bo już feta jest słona).Mieszamy i nadziewamy nasze kapelusze uprzednio trochę posolne i popieprzone .Panierujemy w mące,jajku i bułce uważając ,żeby sie nie połamały trzeba to robić z wyczuciem :).Opanierowane pieczarki smażymy na dość sporej ilości oleju na patelni na złoty kolor,po usmażeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze.
    SMacznego.

Porady

Ja podałam je z ryżem i ogórkami w musztardzie :).Można je zajadać również same albo z ulubionymi dodatkami.Najlepiej smakują na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy