Pieczarki faszerowane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z pieczarek wykrawamy delikatnie środek aby ich nie złamać.Cebulę drobno pokroić i podsmażyć dodać drobno pokrojony środek z pieczarek ( bez ogonków) dodać przeciśniety czosnek ,doprawić do smaku i smażyć aż pieczarki odparują nadmiar wody.Do gotowego farszu dodajemy fete i pietruszkę doprawiamy do smaku(soli nie za dużo bo już feta jest słona).Mieszamy i nadziewamy nasze kapelusze uprzednio trochę posolne i popieprzone .Panierujemy w mące,jajku i bułce uważając ,żeby sie nie połamały trzeba to robić z wyczuciem :).Opanierowane pieczarki smażymy na dość sporej ilości oleju na patelni na złoty kolor,po usmażeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze.
SMacznego.
Porady
Ja podałam je z ryżem i ogórkami w musztardzie :).Można je zajadać również same albo z ulubionymi dodatkami.Najlepiej smakują na ciepło.
Komentarze