Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki nie trudny do zrealizowania przepis. Smaczne danie w karzdej chwili i karzdego dnia

  • 30 min

Składniki:

  • pieczarki duże 6 sztuk , mięso mielone 400gramów , szczypta soli i pieprzu, bułka kajzerka czerstwa, 2 ząbki czosnku do smaku, mała cebula, bułka tarta, olej, 2 jajka, 1 kostka rosołowa

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki obieramy myjemy i opcinamy im korzonki. Wrzucamy je do wody z kostką rosołowa i gotujemy do momentu jak zmiekną,następnie odcedzamy i studzimy.
    Przygotowanie farszu:mieszamy mielone,sól, pieprz,bułkę, zmiarzdzony czosnek, posiekaną cebule w bardzo drobną kostke,1 jajko.
    Gdy pieczarki ostugły to faszerujemy je, nastepnie moczymy je w jajku i bułce tartej, olej rozgrzewamy na patelni i smarzymy pieczarki do zarumienienia.

Porady

pieczarki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy