Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki sposób na kolację. Bardzo lubię takie rozwiązania.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 cebula
    kilka papryczek padron
    6 dużych pieczarek (na grilla)
    150 g sera żółtego
    sól, pieprz

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki gotowe do zapieczenia 1. Pieczarki myjemy i obieramy. Ucinamy nóżki, które później skroimy w kostkę razem z cebulą. Dusimy na oleju, dodajemy mięso mielone oraz 4 pokrojone papryczki. Po 10 min możemy przełożyć do pieczarek, posypujemy serem.

    Pieczemy w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy