Pieczarki jak kotleciki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mała przekąska. W sam raz dla niespodziewanych gości.

  • 20 min

Składniki:

  • - 500 g pieczarek
    - 3/4 szklanki mąki
    - szklanka bułki tartej
    - 2 jajka
    - sól i pieprz
    - olej do smażenia

Pieczarki jak kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Panierujemy w mące, roztrzepanym (przyprawionym solą i pieprzem) jajku, a następnie w bułce tartej.

    Tak przygotowane pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju. Z każdej strony na złocisty kolor.

    Gotowe pieczarki możemy podawać z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy