Pieczarki nadziewane Kaszą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Chciałam wypróbować jak będzie smakować pieczarka z kaszą

  • 50 min

Składniki:

  • kasza gryczana z grzybami ( SYS)1 paczuszka
    pieczarki 12 sztuk
    ser 3 plastry
    masło 1 łyżeczka
    pieprz mielony szczypta
    rosołek drobiowy 1 sztuka
    curry 1 łyżeczka
    margaryna 50 gram ( jako wiórka do pieczarek )

Pieczarki nadziewane kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze wyjęłam z opakowania przepłukałam i ugotowałam w 500 gram wody z dodatkiem rosołku drobiowego pieprzem i curry Gotowałam 40 minut aż cały wywar wsiąkł w kaszę dodałam łyżeczkę masła. Pieczarki umyłam ze środka wszystko wycięłam robiąc otwór na kaszę .Każdą pieczarkę odrobinę posoliłam do środka włożyłam po kawałeczku sera. nałożyłam kaszę. Od napoju wzięłam korek i nim wycięłam kółeczka z sera położyłam na każdą pieczarkę. Wstawiłam do naczynia do zapiekania 12 sztuk mi wyszło odrobinę margaryny dałam .Podczas pieczenia rozpłynie eis i będzie potem do obiadu Zapiekałam w 170 stopniach około 40 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy