Pieczarki w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przystawka z pieczarek idealna na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • pół kg jak najmniejszych pieczarek
    szklanka mąki
    pół szklanki mleka
    jajko
    sól
    pieprz kolorowy
    olej do smażenia

Pieczarki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy mąkę z mlekiem, jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na gorąco z ulubionymi sosami.

Porady

Pieczarki można obgotować przed smażeniem. Świetnie smakują z sosem czosnkowym, jogurtowo - ziołowym lub tysiąca wysp: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kilka-pomyslow-na-sosy-salatkowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy