Pieczarki w pikantnych pomidorach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczarki w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem kolorowej papryki i swojskiej kiełbasy . Polecam !

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składnik podstawowy :
    - 0,5 kg pieczarek
    - 1 kiełbasa najlepiej swojska
    - puszka pomidorów krojonych bez skory w passacie
    Składnik podstawowy dodatkowy :
    - 1 papryka czerwona
    - 1 papryka żółta
    - 1 papryka zielona
    Składniki robocze :
    - olej do smażenia
    - 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    - 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    - sól, pieprz

Pieczarki w pikantnych pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w grubsze plastry i przysmaczyć w garnku o grubym dnie. Papryki pokroić w paski i dodać do kiełbasy . Po zrumienieniu zalać pomidorami wraz z sosem i zmniejszyć płomień. Pieczarki obrać, większe pokroić na połówki lub na ćwiartki a mniejsze w całości podsmażyć na patelni, posolić. Dodać do kiełbasy i pomidorów. Dodać paprykę w proszku i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić przez około 20 minut. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy