Pieczarki z farszem paprykowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Pieczarki z farszem paprykowym to smaczna i aromatyczna przekąska

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pieczarki świeże duże: 6 sztuk
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula szalotka: 1 sztuka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bulion grzybowy kostki: 0.5 sztuki
    - ser gouda starty: 100 gramów
    - oliwki zielone z papryką: 8 sztuk
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 2 łyżki

Pieczarki z farszem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy nóżki od kapelusza pieczarki. Nóżki, paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju, kiedy będą już miękkie doprawiamy i zestawiamy z ognia, wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą.
  • Pieczarki z farszem paprykowym 2. Farsz przekładamy do kapeluszy pieczarek i układamy je na patelni, zalewamy bulionem grzybowym do połowy wysokości i dusimy pod przykryciem ok 20 min, na koniec posypujemy startym serem. Pieczarki wykładamy na talerz i dekorujemy plasterkami oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy