Pieczarki z grilla

0 (0 ocen)

  • 25 min

Często na grilla szykujemy mięso. Więc postanowiłam coś zmienić zamiast szaszłyków z pieczarkami postanowiłam zrobić pieczarki faszerowane.

  • 25 min

Składniki:

  • 10 pieczarek
    ser żółty
    papryka
    kiełbasa
    czosnek

Pieczarki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki należy umyć i odciąć nóżki, tak aby powstała miseczka. Do miski daje pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, przeciśnięty przez praskę czosnek i starty żółty ser. Wszystko wymieszać. Kapelusze napełnić farszem. Pieczarki na grillu piec, aż zmiękną i roztopi się ser.

Porady

Zamiast kiełbasy można dać szynkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy