Pieczarki z indykiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z grilla

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże pieczarki do faszerowania
    100 g fileta z indyka
    4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
    1/2 kulki mozzarelli
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    masło
    natka pietruszki

Pieczarki z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek usunąć ogonki. Filet z indyka pokroić w drobną kostkę, podobnie jak ogonki z pieczarek, dodać kaszę i startą na tarce mozzarellę. Doprawić, wymieszać i nałożyć do kapeluszy. Na wierzchu każdej pieczarki ułożyć po plasterku masła, całość posypać pieprzem i posiekana natką pietruszki. Pieczarki zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnio rozgrzanym grillu około pół godziny. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy