Pieczarki z kolendrą i czerwonym pieprzem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Apetycznie rumiane pieczarki podane z listkami młodej kolendry i czerwonym pieprzem nabierają orzeźwiającej lekko cytrusowej nuty.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g malutkich pieczarek
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz czarny
    pół łyżeczki soku z cytryny

    do posypania:
    listki młodej kolendry
    ziarna czerwonego pieprzu

Pieczarki z kolendrą i czerwonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone pieczarki podsmażamy w całości na maśle. Smażymy do momentu, aż ładnie się zarumienią. Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i zmielonym czarnym pieprzem.

    Tak przygotowane pieczarki wykładamy na talerz/półmisek i obficie posypujemy listkami kolendry i czerwonym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy