Pieczarki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotowujemy 450 ml wody
z octem, zielem, liściem, goździkami
i solą. Pieczarki
oczyszczamy, myjemy i wkładamy
na 3 minuty do wywaru.Wyjmujemy i osączamy na
papierowym ręczniku.
2.Do wywaru wkładamy karpia
i gotujemy ok. 20 minut.
Następnie oddzielamy mięso
od skóry i starannie usuwamy
ości. Siekamy. Dodajemy
posiekaną szalotkę i natkę
oraz sosy i syrop żurawinowy.
Wsypujemy posiekane zioła.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy z białkiem.
3.Pieczarki kopiasto napełniamy
farszem. Kładziemy
na posmarowanej oliwą folii
aluminiowej i pieczemy ok.
20 minut w temp. 200 °C.
Porady
Pieczarki można podawać na liściach bazylii, rukoli lub zielonej pietruszki, a półmisek ozdobić połówką granata i plastrami limonki i papryki.
Komentarze