Piersi nadziewane pieczarkami to proste ale smaczne danie.
Składniki:
2 szt pierś z kurczaka,
15 dkg pieczarki,
do smaku Sól,
do smaku pieprz,
1 mniejsza cebula,
do panierowania bułka tarta,
do panierowania jajko,
olej do smażenia
1.Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy dodać cebulę dusić około 5 min a następnie dodać pieczarki.Całość dusimy tak długo aż odparuje wod z pieczarek.Piersi oczyścić,umyć i osuszyć,przekroić na pół.Rozbić doprawić z każdej strony solą i pieprzem.Na piersi położyć porcję pieczarek i zwinąć na pół.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju z dwóch stron.
Komentarze