Pieczarkowe Niespodzianki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis jest bardzo prosty i każdy da sobie radę z jego przyrządzeniem, stosuje go od ponad pół roku jako smaczną przekąskę dla gości lecz nie tylko wielokrotnie trafiał na talerz zamiast popularnego w Polsce schabowego.

  • 30 min

Składniki:

  • 10-12 dużych pieczarek, 10 dag ser w kostce do starcia, 10 dag wędliny może być to boczek, por, mrożona lub świeża starta marchewka, cebula, papryka, 2 stołowe łyżki koncentratu pomidorowego, przyprawy do smaku, 2 ząbki czosnku

Pieczarkowe niespodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy zostawiając same kapelusze, ser ścieramy na tarce, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek dodajemy cebulę i podsmażamy do zarumienienia, dodajemy resztę warzyw podsmażamy ok 7minut, przyprawiamy, dodajemy koncentrat oraz 3/4 startego sera i mieszamy wszystkie składniki.
    Naczynie żaroodporne skrapiamy oliwą i układamy kapelusze - wypełniamy je farszem i posypujemy wierzch startym serem i posypujemy oregano
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni 15-20minut i zapiekamy.
    Gotowe można polać ulubionym sosem lub ketchupem
    Smacznego

Porady

Zamiast boczku można użyć innej ulubionej wędliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy