Zupa pieczarkowo-serowa z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.skrzydełka umyć,włożyć do garnka wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim.
Zalać ok 2l. wody ,zagotować.
2.Pieczarki obrać,pokroić w plastry,cebulę w kostkę,czosnek posiekać drobno,zrumienić na rozgrzanym maśle.
3.Resztę warzyw obrać,umyć.
Ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
4.Z wywaru zebrać zawiesinę dodać zawartość patelni oraz pokrojone warzywa.
Gotować ok 20 min do miękkości warzyw w między czasie doprawić solą i pieprzem.
5.Chwilę przed końcem gotowania śmietanę połączyć z mąką oraz chochlą zupy-przelać do garnka,wymieszać.
Komentarze