pieczeń gryczano-ziemniaczana

0 (0 ocen)

pyszna przekąska

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej
    1 szklanka mleka
    5-6 ziemniaków gotowanych
    250 g białego sera
    1 łyżka stopionego masła
    1 jajko
    Sól, pieprz.

Pieczeń gryczano-ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować i zalać nim kaszę, odstawić aby napęczniała i wchłonęła płyn.
    Ziemniaki i ser zemleć połączyć z kaszą.
    Dodać jajko, masło, sól i pieprz.
    Piec 35 minut w 180 stopni.

    Przestudzoną pieczeń kroić w plastry i podawać z kefirem, jogurtem naturalnym, kwaśną śmietana albo sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy