Pieczeń z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealna gdy ma się dość sklepowych wędlin

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 70 dkg mielonego mięsa
    5 jajek
    bułka tarta
    1 cebula
    3 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów
    majeranek
    rozmaryn
    chilli
    słodka papryka
    nasiona kolendry
    pieprz ziołowy
    sól

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z 2 jajkami, odrobiną bułki tartej, chilli, pesto, majerankiem, rozmarynem, solą i pieprzem. Dodajemy do tego startą na małych oczkach cebulę. Całość dokładnie mieszamy.
  • 2. 3 pozostałe jajka gotujemy na twardo i po wystygnięciu obieramy. Na dno blaszki dajemy 1/3 mięsa. Na to układany wdłuż ugotowane jajka. Resztę mięsa rozkładamy dookoła jajek i na wierzchu. Posypujemy słodką papryką, majerankiem i nasionami kolendry. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Pieczeń z jajkiem