Pieczeń z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pieczeń można nadziać czymkolwiek, wszystko zależy od smaku i gustu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 600 g mięsa mielonego,
    - 3 jajka ugotowane na twardo,
    - 1 bułka czerstwa,
    - 1 cebula,
    - 3-4 ząbki czosnku,
    - 2-3 łyżki musztardy ostrej,
    - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek,
    - kasza manna.

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w mleku. Cebulę i czosnek kroimy w małą kostkę i dodajemy do mięsa. Mięso doprawiamy musztardą i przyprawami. Odsączamy bułkę z mleka i dodajemy do mięsa. Mieszamy dokładnie. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy mięso i w środek pieczeni układamy jajka. Pieczemy godzinę w temp. 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy