Pieczeń z mięsa od szynki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i kruche mięsko,rozpływa się w ustach:)

  • 60 min

Składniki:

  • Mięso od szynki lub łopatka 1,20kg
    • Cebula 2 szt.duże
    • Kminek,majeranek,sól czosnkowa,wegeta,pieprz
    • Smalec 1/4 kostki
    • Mąka 1 łyżka

Pieczeń z mięsa od szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xhpr8b 1. Mięso obsmażyć na tłuszczu wcześniej doprawione i obtoczone w mące.
    Usmażone mięsko dać do brytfanki,podlać odrobiną wody i zapiekać pod przykryciem około 40 min.
    Osobno podsmażyć cebule ,jak będą gotowe podsypać 1 łyżką mąki i zrumienić.
    Mięso wyjąć z piekarnika , poporcjować dodać cebule podsmażone ,zamieszać ,jeśli za gęste będzie podlać wodą i doprawić do smaku.
    Dać do piekarnika by składniki połączyły się,
    Proste i pyszne jedzenie.A najważniejsze tanie:)

    Smacznego życzę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy