Pieczeń z nadzieniem jablkowo-orzechowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna i aromatyczna pieczeń. Idealna na świąteczny stół lub rodzinne spotkani. Świetny dodatek do kanapek.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -70 dag mięsa mielonego
    -1 jajko
    -3-4 łyżki bułki tartej
    -sól czosnkowa,pieprz,przyprawa do mięsa mielonego,czosnek granulowany

    Farsz:
    -10 dag mielonych orzechów włoskich
    -1 jabłko
    -2 cebule
    -2 ząbki czosnku
    -1 jajko
    -8 dag sera żółtego
    -3 łyżki bułki tartej
    -sól,pieprz ziołowy

Pieczeń z nadzieniem jablkowo-orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy pozostałe składniki ,przyprawiamy i wyrabiamy.
  • 2. Farsz: cebulę kroimy z kostkę,jabłko i ser żółty ścieramy na grubych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę.
    Wszystkie składniki na farsz przekładamy do miski i dokładnie mieszamy, przyprawiamy.
  • 3. Z mięsa formujemy prostokąt, 2/3 farszu rozkładamy na mięsie mielonym i zwijamy roladę. Przekładamy do małej keksówki, na górze rozsmarowujemy 1/3 farszu . pieczemy ok,40 min w temp. 180stopni.
    Podajemy na ciepło lub zimno jako dodatek do kanapek lub sałatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy