Pieczeń z tuńczyka z cieciorką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dla wielbicieli ryb w każdej postaci.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    pół puszki cieciorki
    jajko
    sucha bułka namoczona w mleku
    1 cebula czerwona
    2-3 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju

Pieczeń z tuńczyka z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju. Bułkę osączyć z mleka, natkę posiekać. Tuńczyka oraz cieciorkę osączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać w misce z cieciorką, bułką, cebulą i natką, doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Masę przełożyć do keksówki. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy