Prosty, a zarazem bardzo smaczny deser. Gruszka w połączeniu z żurawiną, rodzynkami, orzechami, miodem i aromatycznym cynamonem oraz goździkiem to świetna przekąska.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 duża gruszka,
2 łyżeczki miodu,
kilka żurawin,
kilka rodzynek,
kilka migdałów,
kilka orzechów,
cynamon,
gwiazdki anyżu,
Pieczona aromatyczna gruszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą gruszkę kroimy na połówki i usuwamy gniazda. W powstałe wgłębienia wlewamy po łyżeczce miodu, wkładamy żurawinę, rodzynki, posiekane orzechy, migdały, po gwiazdce anyżu i posypujemy cynamonem.
Gruszki pieczemy przez około 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°C. Smacznego!
Komentarze