PIECZONA DORADA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zawsze w piątek rybka musi być. Aby nie nudziło sie jedzenie tego samego, zmieniam dodatki i rodzaje ryb

  • 30 min

Składniki:

  • 2 dorady

    1 cytryna

    pęczek koperku

    2 grubsze plastry masła

    sól,pieprz

Pieczona dorada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Doradę skrobiemy, patroszymy, usuwamy skrzela. Oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Cytrynę kroimy na plastry, z połowy wyciskamy sok. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Wewnątrz ryby wkładamy plastry cytryny i po kilka gałązek koperku. Obkładamy starkowanym masłem.Zapiekamy w piekarniku ok 20 minut. Tak samo możemy ugrilowac rybę zawiniętą w folie aluminiową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy