Pieczona dynia Hokkaido

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Wspaniała baza pod różnego rodzaju jesienne dania, zupy, desery czy ciasta.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 dynia Hokkaido

Pieczona dynia hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kwałki.
    Usunąć gniazda nasienne.
    Pokrojoną dynię ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia skórką do spodu.
    Piec ok 30-40 minut w 180 stopniach do miękkości.
    Wystudzić, odkroić skórkę.
    Tak przygotowaną pieczoną dynię można wykorzystać do zup, deserów, ciast itp. Resztę można zamrozić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy