Pieczona faszerowana pierś z kurczaka z suszoną śliwką

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Smaczny przepis na domową wędlinkę

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka ,
    70 dag mielonego mięsa wieprzowego
    2 jajka
    5 dag suszonej śliwki
    sól , pieprz,
    przyprawa staropolska ,
    odrobina kolendry
    2 łyżki oleju

Pieczona faszerowana pierś z kurczaka z suszoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka nadcinam poziomo ale nie do końca, mięsko mielone mieszam z przyprawami, jajkami.Mięso oraz śliwkę wkładam w środek nadciętej piersi z kurczaka.olej mieszam z przyprawa staropolską i kolendrą , polewam nafaszerowana pierś i odstawiam na około 1 godz do lodówki. Pierś piekę około 1 godziny.Studzę.

Porady

zamiast śliwki można dodać rodzynki lub suszona morelę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy