Pieczona karkówka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealna na niedzielny obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
    0,5 kg pieczarek
    3 cebule
    Zalewa: 2,5 łyżki magi, 4 łyżki cukru, 5 łyżek octu winnego, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 8 łyżek wody

Pieczona karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem. Obsmażyć. Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso i warzywa. Całość zalać zalewą i piec 1,5 godziny w 200 C

Komentarze

Podobne przepisy