Pieczona makrela

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną, pieczoną rybkę. Szybka w przygotowaniu i idealna na obiad lub kolację. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 świeże filety z makreli ( bez głów, ogonów i ości)- 2 ryby
    1 płaska łyżeczka suszonych pomidorów drobno pokrojonych
    1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego
    sok z cytryny
    sól himalajska różowa

Pieczona makrela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą, pieprzem i pomidorami suszonymi i układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z rybami i odstawiamy na 1 godzinę.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy