Pieczona marchewka z ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki i prosty sposób na pyszną i lekkostrawną przekąską. Marchewka zawiera dużo witamin, beta- karoten dzięki temu działa zbawiennie na skórę

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie marchewki
    2 ząbki czosnku
    mała gałązka rozmarynu
    łyżeczka ziół prowansalskich
    6 łyżek oliwy z oliwek

Pieczona marchewka z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy ze skóry i kroimy w słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę,dodajemy zioła prowansalskie i mieszamy z oliwą. Marchewki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, polewamy oliwą, układamy gałązkę rozmarynu i pieczemy 25-30 min w temperaturze 190 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy