Pieczona papryka z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać rozdrobniony czosnek. Do mięsa dodać kaszę, cebulę z czosnkiem, 1 pokrojony w kostkę pomidor, wywar jarzynowy, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, dodać słodką paprykę. Papryki umyć, odciąć górną część, wyjąć gniazda nasienne. Napełnić farszem, przykryć odciętym kapturkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pozostałe pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki i włożyć między papryki. Papryki podlać resztą wywaru, i piec ok. 60 minut w temperaturze 200°C.
Pod koniec pieczenia, pod kapturki, wyłożyć pokrojony w plastry ser.
.
Porady
Aby sos był smaczniejszy, pod koniec pieczenia można dodać 100ml śmietanki 30% wymieszanej z łyżeczką mąki.
Komentarze