Pieczone bakłażany z mięsem indyczym i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte bakłażany przekrawam wzdłuż, wydrążam miąższ robiąc jakby "łódeczkę", którą później napełnię farszem.
Mięso podsmażam na oliwie, dodaję pokrojoną w piórka cebulę, duszę około 15 minut. Po tym czasie dodaję pomidory z puszki, pokrojone w kosteczkę suszone pomidory, przyprawiam.
W tym czasie podpiekam wydrążone bakłażany w temp. 180C do 15 min. Zmienią nieco kolor.
Bakłażany faszeruję, posypuję startym na grubszych oczkach serem, kładę po plastrze - dwóch świeżego pomidora, zapiekam do 25 min. w temp 180C.
Smacznego:)
Porady
Możecie zamiast pomidorów na wierzch ułożyć pieczarki.
Komentarze