Pieczone cebulaczki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dla miłej odmiany cebulaczki, możemy nadziać farszem mięsnym oraz pieczarkowym.Pyszny obiad gwarantowany!

  • 50 min

Składniki:

  • 30 dag mąki
    15 dag margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    2 łyżki śmietany 18%

    Farsz:
    6 dużych cebul
    przyprawy: słodka papryka, mielone chili, szczypta soli morskiej,vegeta,

    Dodatkowo:
    1 jajko
    kminek

Pieczone cebulaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na 15 minut do lodówki. Cebulę kroimy w piórka posypujemy vegetą i resztą przypraw. Dusimy. Ciasto rozwałkowujemy i od filiżanki wycinamy kółka, łyżeczką nakładamy farsz i sklejamy brzegi. Pierożki wykładamy na blachę posmarowaną oliwą. Wierzch pierogów smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy