Pieczone gruszki w sosie pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 6 gruszek
    2 pomarańcze
    100 g cukru pudru
    100 g cukru trzcinowego
    50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
    3 łyżki syropu klonowego

Pieczone gruszki w sosie pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki opłukałem ,osuszyłem i ponacinałem wzdłuż. Piekłem przez godzinę w temperaturze 180 stopni C. W tym czasie przygotowałem sos pomarańczowy. Wycisnąłem sok z dwóch pomarańczy ,dodałem cukry , syrop klonowy i skórkę pomarańczową. Zredukowałem sos i polałem gruszki. Polecam na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy