Pieczone marchewki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i zdrowa przekąska. Idealna dla osób na diecie i dzieci.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchewka 1 kg,
    miód 1 łyżka,
    masło 1 łyżka,
    sól,

Pieczone marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić na ćwiartki, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Marchewki polać miodem, a pomiędzy marchewkami ułożyć masło. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni. Co jakiś czas zamieszać marchewki. Przed podaniem posypać odrobiną soli. Marchewki podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.33 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
marynowane marchewki

4.33 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

MARYNOWANE MARCHEWKI

majka190382 Zamknijmy w słoiki najlepsze dary lata 25 min