Pyszny dodatek z młodych ziemniaczków do obiadu,są aromatyczne dzięki liściom chrzanu i boczku soczyste,polecam!
50 min
Składniki:
6 młodych jednakowej wielkości ziemniaków
80 g boczku gotowanego
6 świeżych liści chrzanu
sól do smaku
przyprawa do ziemniaków
folia aluminiowa do zawinięcia
Pieczone młode ziemniaki w chrzanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Młode ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą ,gotować w osolonym wrzątku 10 minut . Odcedzić z wody przestudzić zrobić z jednej strony nacięcia-uważać aby ziemniaki się nie rozpadły,w nacięcia włożyć cienkie paseczki pokrojonego boczku,posolić do smaku,posypać przyprawą do ziemniaków zawinąć w świeże liście chrzanu,a następnie w folię aluminiową. Piec w piekarniku do miękkości lub grillować na grillu.
Komentarze