Pieczone pierożki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne na spotkanie ze znajomymi

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto na pierogi:
    1 jajko
    2 szklanki Mąka (pszenna)
    szczypta soli
    woda

    Na farsz:

    40dag kapusty kiszonej
    20 dag pieczarek
    2 cebule czerwona/biała
    sól, pieprz

Pieczone pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Przygotowanie :
    Pieczarki trzemy na tace i dusimy , kapustę siekamy drobno i dusimy koło 15 min.

    Składniki na ciasto dajemy do miski i wyrabiamy, gdy otrzymamy miękką masę ,wałkujemy i szklanką wycinamy krążki. Farsz nakładamy na krążki i zawijamy . Piekarnik rozgrzewamy do temp 180 *C blachę smarujemy olejem i wykładamy papierem do pieczenia . Następnie gotowe pierożki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 20 min .

Porady

pierogi można posmarować jajkiem wtedy będą bardziej złociste

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy