Pieczone Płotki z Rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne i zdrowe! Bo ryba jest dobra na wszystko!

  • 30 min

Składniki:

  • płotki
    sól,
    pieprz czarny i cytrynowy
    sok z cytryny
    świeże gałązki rozmarynu
    świeży koperek
    mąka pszenna
    oliwa z oliwek

Pieczone płotki z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Płotki z rozmarynem 1. Oczyszczone i umyte ryby nacieramy w środku i na zewnątrz przyprawami. Wkładamy do środka ryb koperek i jedną gałązkę rozmarynu na jedną rybkę.Zostawiamy je tak na 20 minut w lodówce.
  • Płotki z rozmarynem 2. Obtaczamy je w mące pszennej i smażymy na oliwie z oliwek.

Porady

By ryba nie przywierała do patelni, tłuszcz musi być mocno rozgrzany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy