Pieczone podudzia z kurczaka z lubczykiem

0 (0 ocen)

Podudzia z dodatkiem lubczyku są bardzo smaczne i aromatyczne, często przyrządzam je gdy mam mało czasu na obiad.

Składniki:

  • 6 podudzi kurczaka
    Marynata:
    1/4 szklanki oleju
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    1/4 łyżeczki soli morskiej

Pieczone podudzia z kurczaka z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Do miski wlewamy olej, dodajemy słodką i ostrą paprykę, suszony lubczyk i sól, wszystko dokładnie mieszamy. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy marynatą, przekładamy do miski, wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy