Pieczone pulpety po bałkańsku

0 (0 ocen)

Uwielbiam odkrywać nowe smaki. Gwiazdą tego dania jest bałkańska przyprawa - czubryca.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 jajko
    bułka tarta
    czubryca zielona
    1/3 kostki sera feta

Pieczone pulpety po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i czubrycą (do smaku).
  • 2. Ser feta kroimy na kawałki wielkości orzecha ziemnego.
  • 3. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku umieszczając po kawałku sera.
  • 4. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 15 minut.

Porady

Do mięsa mielonego musimy dodać dużo przyprawy, by pulpety były wyraziste w smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy